Obsah: Adrian Mole a zbraně hromadného ničení

Šestá kniha deníků Adriana Molea.

Slavný spisovatel? Kdepak.
Úspěšný podnikatel? To už vůbec ne.
Adrian Mole není žádný mladík. Když Tony Blair oznámí v britském parlamentu, že zbraně hromadného ničení mohou být aktivovány cobydup a během pětačtyřiceti minut doletět na Kypr, je mu víc než sedmatřicet let.
Adrian nyní žije v minimalistické půdní vestavbě a marně doufá, že oblast bývalých doků, kde se jeho byt nachází, se v souladu se sliby zaměstnance realitní kanceláře záhy změní v mondénní obdobu levého břehu Seiny. Nachází tedy zatím útěchu alespoň v literatuře, kterou je obklopen na svém pracovišti - knihkupectví a antikvariátu pana Carltona-Hayese, muže podobného světci, jenž se o všem radí s tajuplnou bytostí jménem Leslie, který (nebo která? ) na něho čeká doma.
Adrian stále nenachází klid. Neustále je sužován typickými obavami. Dokáže vyrazit z cestovní kanceláře zálohu na dovolenou na Kypru, kterou odložil kvůli výše zmíněnému výroku premiéra? Dokáže zrušit zasnoubení s pološílenou Marigold, otrokyní alternativního způsobu života? Najde celebritu, která by promluvila na vánočním setkání literární skupiny, jejímž je členem? Jak zařídí, aby na něho cestou domů neútočil agresivní labuťák?
Jeho hipíčtí rodiče Pauline a George mezitím pilně rekonstruují dva prasečí chlívky a libují si, jak je na venkově hezky a blízko k přírodě. Pandora Braithwaiteová je úspěšnou političkou a její parlamentní kariéra strmě stoupá, zatímco Adrianův sedmnáctiletý syn Glenn nastoupil do armády a chystá se odletět do Iráku.
Najde v sobě Adrian konečně sílu, aby se zbavil Marigold a navázal vztah s její sestrou, rozkošnickou Daisy, který snad dokáže nastolit rozhodující změnu v jeho dosud zoufale polovičatém životě?
 
Vytvořil: Tomcek
Upravil: Tomcek, janajau
Zdroj: Anotace z knihy Adrian Mole a zbraně hromadného ničení
Dnes je 19.04.2024
Před 157 lety se narodil(a) Payró Roberto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno