Obsah: Tak mě někdy napadá

Z díla legendárního amerického spisovatele Kena Keseyho znají naši čtenáři především jeho prvotinu Vyhoďte ho z kola ven. O svém druhém románu Tak mě někdy napadá Kesey prohlásil, že tak dobrou knihu už nikdy nenapíše.
Děj románu situoval autor do rodného státu Oregon, do tajemné krajiny plné lesů a mokřin, která je výbornou kulisou pro líčení dramatického osudu dřevorubecké rodiny Stamperů. V centru příběhu stojí komplikovaný vztah dvou bratrů - drsného Hanka, který zůstal v otcovském domě a pokračuje v dřevorubecké rodinné tradici, a přecitlivělého intelektuála Lelanda, jenž zběhl ze studií a domů se vrátil jen proto, aby vykonal na bratrovi pomstu za dávnou křivdu. V příběhu hraje důležitou roli Hankova manželka Viv, příliš jemná a oduševnělá vedle svého muže, i tragikomická postava „patriarchy" rodu, tvrdohlavého Henryho, otce obou bratrů, jehož nezničitelný duch ovládá životy všech příbuzných.
Rodinné sídlo se pozvolna rozpadá, řeka, na jejímž břehu je Stamperovi před lety svéhlavě vystavěli, podemílá jeho základy. Zároveň s domem se rozkládá i sama rodina - její členové podlehli vášním, jež by obstály v řecké tra
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 27.07.2024
Před 191 lety se narodil(a) Pfleger Moravský Gustav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno