Obsah: Cesta zrady

Třetí kniha série Sano Ičiró.

Pro ty z vás, které lákají tajemství dávno ztracených časů a exotika Východu, přichází talentovaná autorka Laura Joh Rowlandová s dalším dobrodružným příběhem mladého samuraje Sana Ičiró.

Sano, jemuž se vlastním přičiněním i hrou osudu povedlo neztratit šógunovu náklonost a vyřešit spletitý případ rituálních vražd, se těší přízni svého vládce, pro něhož zastává úřad sósakana. samy, Ctihodného hlavního vyšetřovatele Jeho Excelence. Klidný život mu však není dopřán nadlouho. Jeho největší sok, komoří Janagisawa, jen těžce snáší Sanovy úspěchy a nepřestává snít o tom, že se ho jednou zbaví nadobro. Když se mu naskytne příležitost odeslat Sana pod záminkou běžné inspekce na dalekou námořní plavbu do Nagasaki, je přesvědčen, že má vyhráno.
Máme totiž 17. století a do Japonska přijíždějí první „barbaři" - holandští obchodníci. Jako největší vyvrženci jsou však ubytováni v přísně střežené ostrovní kolonii, kde jistě nebude těžké vyprovokovat dramatické situace, které někoho lehce mohou stát život...
A jako by osud čekal jen na Sanův příjezd, na ostrově dojde k vraždě bohatého Holanďana, Sano - jak mu velí jeho samurajská čest - vloží do hry své postavení i život, aby vypátral obchodníkova vraha a nastolil spravedlnost. Po boku má jako obvykle svého věrného Hiratu, ale jinak se kolem něj ze všech stran stahují sítě nepřátel. Kdosi mu ukládá o život a případ se stává stále spletitějším a nebezpečnějším. Jsou snad zkorumpovaní vládní úředníci nejen pašeráky, ale i sprostými vrahy? Jisté je jedno: pachatel uniká spravedlnosti a ve vězení, křivě obviněn z velezrady, se ocitá Sano! Veškerou sílu těla i ducha vrhá do boje za záchranu svého života a samurajské cti...

Stejně jako v předchozím příběhu, undori, i tentokrát se čtenář ponoří do neuvěřitelně živoucích dobových reálií a nenásilně se seznámí s názory a životním stylem Japonců z dávno uplynulých dob.
Vytvořil: chanahd
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Před 149 lety se narodil(a) Bernhardt Oskar Ernst
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno