Obsah: Peklo návratů

Americký lékař a spisovatel Michael Palmer nabízí čtenářům napínavý a vzrušující román z lékařského prostředí, ve kterém čerpá ze své bohaté medicínské praxe a uvádí nás do složitých vztahů a problémů jedné nemocnice. Od prvních řádku strhne čtenáře příběh osmiletého chlapce, u kterého se najednou začnou projevovat nevysvětlitelné příznaky těžké choroby. Vyděšená matka je bezradná. Zoufale chodí od jednoho lékaře k druhému a stále doufá, že se dozví proč její malý syn tolik trpí. Proč znovu a znovu, do nejmenších hrůzných detailů prožívá to peklo návratů, proč se vrací k celkem nevinné operaci, kterou podstoupil před několika měsíci.
Neurochirurg Zack Iverson přichází po letech do svého rodného města New Hampshiru a nastupuje do nemocnice, ve které je jeho bratr administrativním ředitelem. Brzy získá podezření, že sterilní nemocniční prostory skrývají hrozné tajemství. V zoufalé snaze zachránit chlapcův život, ale i mladou lékařku, která si získala jeho srdce, rozhodne se odhalit celou záhadu. Bojuje, i když riskuje vlastní kariéru, proti silné obchodní společnosti, jejíž pravidla nemají s lékařskou etikou, humánností a zodpovědností nic společného.
Jednotlivé kousky mozaiky postupně zapadají do sebe a odhalují mu pravdu v celé její ďábelské nahotě. Jestli se mu podaří zasáhnout včas a nasypat písek do obrovské mašinérie korupce, zkaženosti a zla, to ať posoudí čtenář sám.
Vytvořil: kamer
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 16.04.2024
Den 14. výročí úmrtí Špidlík Tomáš
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno