Obsah: Kumštkabinet

Kumštkabinet   / Bogdan Trojak  ; dosl. Jan Štolba; básn. skladbu Otto Lilienthal do pol. přel. Renata Putzlacher; výtv. doprovod Vít Ondráček      Vyd. (v tomto souboru) 1    . - Brno: Host, 2005  . - 183 s. : fot. ; 19 cm  . - (Edice poesie Host. Velká řada ; 02)      ISBN 80-7294-143-7  : Kč∼179, 00 

Svazek obsahuje reedici tří autorových básnických knih z let 1996-2001 a dosud nepublikovanou skladbu "Otto Lilienthal".
Svazek obsahuje reedici tří autorových básnických knih z let 1996-2001 a dosud nepublikovanou skladbu "Otto Lilienthal".



[česky]



Charakterististiským a základním rysem Trojakovy poezie je nepochybně vypjatá, přitom však křehká intimní lyrika, bohatě využívající neobvyklou metaforiku a důmyslnou rýmovou konstrukci. Autor dokáže také pracovat s motivy představ a vjemů, umí obohatit svou poetiku o hlubokou senzibilitu a v neposlední řadě dokáže uplatnit i vlastní imaginaci, jejíž kořeny vycházejí z inspirujícího prostředí česko-polského pomezí, v němž se narodil a dodnes se v něm pohybuje. Mýtus rodného místa se pro básníka proto stává dalším důležitým tématem: Trojaka bytostně přitahuje historie rodu, z něhož vzešel. Skládá ji sice pouze z drobných útržků, které jsou však vykresleny převážně temnými a sytými barvami, jimiž se snaží naskicovat úryvkovité zlomky příběhů a dějů před svým zrozením.
Vytvořil: ota61
Upravil: pan.Kchiu
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 28.04.2024
Před 76 lety se narodil(a) Pratchett Terry
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno