Obsah: Před tváří Amonovou

První kniha série Soudce Amerotke.

Faraon Tuthmose II. je po bojích s vetřelci z moře v deltě Nilu nesmírně oslaben, ale útěchou je mu konečné vítězství a přesvědčení, že po návratu domů bude uvítán jako slavný vojevůdce. Zdá se však, že jeho naděje nesdílejí zdaleka všichni. Jedním z prvních náznaků je odporné znesvěcení nedokončené faraonovy hrobky, o něž se prostřednictvím černé magie postarali Tuthmoseovi nepřátelé.
Faraon se konečně znovu shledává se svou královskou manželkou Hatusu a za nadšeného jásotu davů opět stane před sochou nejvyššího z bohů, Amona.
Přímo před jeho tváří však náhle v křečích umírá a jeho lid s hrůzou hledí na zlověstné znamení - k zemi padají krvácející holubice...
Fámy se začínají šířit rychlostí blesku, sídelní město je zachváceno panikou a královna Hatusu přísahá, že odhalí pravdu. Byl snad faraon zavražděn? Další neblahé události tomu bohužel nasvědčují, zvlášť když jednoho z vojevůdců smrtelně uštkne had a do hodovní síně je coby dar doručena - uříznutá hlava!
Faraonova mladá vdova musí jednat. O to rychleji, že klika vedená velkým vezírem se ji snaží vyštvat z paláce a od hranic se do Egypta valí nebezpečí v podobě zuřivých válečníků sousední říše.
S pomocí nejvyššího soudce, ctihodného Amerotkea, muže s odvážným srdcem a rozumem ostrým jako břit meče, se vydává na cestu, na jejímž konci možná čeká slavné vítězství a posvátná koruna faraonů - ale možná že také smrt.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 25.04.2024
Den 32. výročí úmrtí Steinberg Werner
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno