Obsah: Sextet

Nastaly dušičky a Lindsay Drummondová v Londýně přemítá nad svým dosavadním životem. Je nešťastná z neopětované lásky, kterou cítí ke svému kolegovi novináři Rowlandu McGuirovi. Snaží se zpřetrhat všechna pouta, která ji k tomuto neodolatelnému muži vážou, a proto přijímá pozvání na halloweenský večírek. Oslava se koná na počest slavného amerického režiséra Tomase Courta a Lindsay se zde přihodí věci, které budou mít překvapivé dopady na její budoucnost.
Mezitímv New Yorku dělá její přítelkyně Gina Hunterová rozhovor se známou herečkou Natashou Lawrencovou. Populární umělkyně právě září v roli Estelly ve slavném muzikálu a se svým ex-manželem, Tomasem Courtem, se chystá natáčet film. Gina se ptá i na to, co je pravdy na zvěstech, že Lawrencová se touží přestěhovat do exkluzivní Conradovy budovy. Lawrencová nechává tuto otázku bez odpovědi. Chce snad utéci před svou minulostí po boku Tomase Courta, nebo se chce skrýt před tajemným, hrozivým přízrakem, který ji a jejího syna už pět let pronásleduje?
Lindsay a Gina plánují, že letošní Den díkůvzdání oslaví společně. Ještě před odjezdem z Londýna se Lindsay setkává s Rowlandem a s jeho přítelem Colinem Lascellesem, který v Anglii produkuje Courtův nový film. Přestože Colin Lindsay na první pohled ničím nezaujme, jeho svádění a vřelá náklonnost k Lindsay nezůstane nevyslyšena... Všichni hrdinové se setkávají na oslavě Dne díkůvzdání v Conradově budově, jejíž nevyzpytatelná tíživá atmosféra na všechny působí dojmem, že se zde musí odehrát něco velkého. Může to být sláva i tragédie, může se zde odehrát stejně dobře svatba - i vražda.
V tomto románu se Sally Beauman vrací k postavám, které se objevily už v jejích předchozích knihách Milenci a lži a Nebezpečná území. V Sextetu autorka umně rozehrává žánrovou partii na pomezí thrilleru a erotického románu. Je to jen čistá fikce, nebo pravdivý příběh? Těžko říct. Každopádně se jedná o dovedně smotané klubko zápletek, intrik a nečekaných vyústění, kterému nesmí chybět šťastný konec.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 25.04.2024
Před 145 lety se narodil(a) Weyr František
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno