Obsah: Mladý samuraj 3 - Cesta draka

Píše se červen 1613. Japonsku hrozí občanská válka a Jacka čeká boj, jaký ještě nezažil. Daimjó Kamakura Katsura je na nejlepší cestě stát se šógunem, nejvyšším vojenským velitelem Japonska. Je pevně odhodlaný, že mu nic a nikdo nesmí stanout v cestě k moci - ani nenapadnutelný Masamoto Takeši a jeho samurajové. Jack studuje posledním rokem na samurajské škole Niten Iči Rjú a brzy bude vyzván, aby se podrobil obřadu dospělosti. Přežije však do té doby, aby mu mohlo být uděleno jeho pravé samurajské jméno?
Začíná téci krev a samurajské školy zaujímají strany. Bitva o hrad Ósaka s konečnou platností rozhodne o tom, kdo bude vládcem Japonska. Jack a Akiko budou muset bojovat o život.
Naučí se Jack včas Masamotovu techniku Dvou nebí, aby přežil a porazil svého úhlavního nepřítele Dračí oko? Podaří se Akiko splnit její tajný úkol? Získá Jack zpátky otcův navigační deník, který může rozhodnout o osudu světa, a najde cestu domů? Nebo krutý nindža tohoto gaidžinského samuraje nakonec zabije? Jackův osud balancuje na ostří meče - samurajského meče.

Závěrečná kniha trilogie.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.05.2024
Před 77 lety se narodil(a) Farská Helena
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno