Obsah: Významný pacient

Přátelé Gabe Singleton a Andrew Stoddard se znají už od studií, kdy spolu navštěvovali Námořní akademii v Annapolisu. Ze Singletona se stal lékař na malém městě a Stoddard udělal fantastickou kariéru - od válečného hrdiny a guvernéra to dotáhl až na prezidenta Spojených států.
Jednoho dne přistane na Gabeově ranči ve Wyomingu prezidentova helikoptéra a dávný přítel - dnes prezident Spojených států - přednese lékaři nečekanou žádost: prezidentův osobní lékař za záhadných okolností zmizel a prezident teď chce, aby Singleton nastoupil na jeho místo. Navzdory svým vážným pochybnostem, zda úkol zvládne, Gabe nabídku přijímá. Hned první den po příchodu do Bílého domu čeká Singletona významná událost. Má se zúčastnit večírku, aby se seznámil s nejdůležitějšími osobnostmi veřejného a politické života. Prezident se nečekaně omluví kvůli nevolnosti a Singletona zavolají do prezidentského bytu. aby hlavu státu vyšetřil.
Při pohledu na pacienta se však zděsí podivných příznaků, které svědčí o tom, že prezident trpí nezvyklou duševní nemocí.
V sázce je prezidentů život a bezpečí celého světa; vždyť kdo ví, jaký rozkaz vydá nejmocnější člověk Spojených států, až ho postihne další záchvat? Lékaři vrtá hlavou především fakt, že prezidentovo duševní onemocnění zřejmě nemá přirozenou příčinu. Podává mu někdo neznámou drogu? Pokud ano, kdo ji vyrábí a co tím sleduje? Blíží se nové prezidentské volby a doktor Gabe Singleton musí co nejrychleji najít správnou odpověď. Kdo chce zdiskreditovat hlavu státu? Je za tím ctižádostivý viceprezident Cooper, republikánský kandidát na prezidenta Dunleavy, anebo špinavé praktiky tajné služby? A jakou úlohu v tomto spiknutí hraje agent Griswold a Gabeova sympatická kolegyně Alison Cromartieová, která se snaží Singletonovi všemožně pomáhat?
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.05.2024
Před 60 lety se narodil(a) Parvela Timo
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno