Obsah: Myrrenin dar

První kniha trilogie Převtělení
Po celá staletí bojovali generálové z rodu Thirsků po boku králů Morgravie, žádný z nich však ještě nepřísahal věrnost panovníkovi tak krutému, jako je Celimus.
Když Celimus přinutí Wyla Thirska, aby se stal svědkem mučení Myrren, mladé ženy, obviněné z čarodějnictví, Wyl se obává, že bude prvním z rodu, který zradí krvavou přísahu.
V čele nesourodé skupiny žoldáků je Wyl vyslán na diplomatikou misi do sousední říše, nemůže však věřit nikomu. Na každém kroku se setkává se zradou a začíná přemýšlet, jestli se vůbec vrátí domů živý.
Ale Myrren, jež byla Wylovi vděčná za soucit, který vůči ní projevil, mu dala mocný „dar". Ve Wylově životě nastane neočekávaný zvrat... a pozná, co je to Převtělení.

Myrrenin dar Fiony McIntoshové se na první pohled nijak neliší od běžných fantasy cyklů. Obsahuje všechny důležité příměsi, které milovníci žánru očekávají – dokonale propracovaný a pestrý svět, čestného a sympatického, i když výsostně lidského a chybujícího hrdinu, charismatického „záporáka“, temné zlo skrývající se ve fanatickém Zerquově řádu, lásku, hrdinství, dobrodružství, tajemství, osudovost rozhodnutí, jež hrdinové musí pod nátlakem činit, i když ví, že vybírají pouze to nejmenší ze všech možných zel. A samozřejmě spoustu nečekaných dějových zvratů, které zde však nikdy nepřekročí železné zákony logiky. Největší klad cyklu, kromě samotného nosného nápadu – schopnosti převtělení – který je natolik silný, že udrží kvalitu celé trilogie na neklesající úrovni, je především realističnost a syrovost popisovaných událostí.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 28.03.2024
Před 110 lety se narodil(a) Hrabal Bohumil
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno