Obsah: Blackstoneovy úklady

První kniha série Oz Blackstone.

Oz Blackstone se stal jedním z nejoblíbenějších hrdinů, který trochu připomíná Phila Marllowa. Pohledný chlap, žijící v podkrovním ediburgském bytě s kamarádem leguánem, nenechává na pokoji žádnou ženu. Má spoustu přátel a rád si zajde na skleničku do oblíbeného bistra. Pracuje pro pojišťovací společnosti a jeho práce ho často zavádí do nebezpečných situací.
V úvodním díle série je pověřen makléřskou firmou, aby získal zpátky devět set tisíc liber, které zdefraudoval jeden ze zaměstnanců, Willie Kane, a uložil je ve švýcarské bance. Oz se vypraví na udanou adresu, ale objeví Kanea mrtvého, s velkým nožem vraženým pod čelist. Pokouší se najít Willieho milenku. Na scénu však vstupuje její sestra Primavera, neodolatelná plavovláska, která, jak se ukáže, má v rukou klíč ke švýcarskému kontu. Oz po jejím boku zapomíná na profesionální pochybnosti i na to, že někde číhá nepřítel, který je ochoten i vraždit, aby se dostal k penězům.
Jardinova zápletka je velmi chytře konstruována, každá příhoda a postava má v labyrintu motivů oprávněné místo a závěrečná odhalení logicky vyplívají ze skryté, ale dobře umístěné sérii vodítek.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Blackstoneovy úklady
Dnes je 29.03.2024
Před 54 lety se narodil(a) Turek Václav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno