Obsah: Tři slepé myšky

Devátá kniha série Matthew Hope.

Jako snad každý Američan i Matthew Hope doufal, že vietnamská válka patří už jednou provždy historii. Jeho nejnovější případ jej však přesvědčuje, že válka napáchala příliš mnoho křivd a pokřivila psychiku národa takovou měrou, že bude zapotřebí ještě několika generací, než se opět srovná.
Způsob, jakým byli zavražděni tři zcela bezvýznamní Vietnamci z floridské komunity, vzbuzuje na první pohled vzpomínky na brutální zvěrstva, jakých se dopouštěly za války obě strany na sobě navzájem. Stephen Leeds viděl na vlastní oči jejich krvavé následky, byl v mnoha případech svědkem jejich páchání, avšak tvrdí že sám se jich nedopouštěl. Policie mu to však nevěří. Pro ni je snadnější obžalovat jej z vraždy - už proto, že proti Leedsovi svědčí příliš mnoho okolností.
Matthew Hope je však právník a právníkovou povinností je věřit v nevinu klienta. Leeds se jím stává a Hope stojí před nesnadným úkolem přesvědčit policii i státního návladního, že trojnásobná vražda může mít i rituální motiv. Se svými spolehlivými partnery, detektivem Warrenem Chambersem a společníkem Frankem Summervillem, musí v zájmu nalezení pravdy proniknout nejen do uzavřeného společenství vietnamské menšiny, ale i do odlišné mentality nevyzpytatelného etnika.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 25.04.2024
Den 146. výročí úmrtí Sewellová Anna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno