Bolam Emily - Životopis

Emily Bolamová se narodila v umělecké domácnosti v Buckinghamshire , kreslila a malovala, než mohla chodit nebo mluvit. Ona se přestěhovala do Brightonu a studovala ilustraci na Vysoké škole umění pod vedením legendárního knižního ilustrátora Johna Vernona Pána. Její první nápad na dětskou knihu začal jako vysokoškolský projekt. Bylo to převzetí představy Rudyarda Kiplinga "Jak slon dostal kufr a byl vydán po absolvování.
Od té doby Emily ilustrovala více než dvě stě knih pro děti, mnoho různých autorů, včetně Georgie Adamsové, Vivian French a Francesca Simon. Spolupracovala s mnoha dalšími vydavateli, jako jsou Penguin, Campbell Books, Orchard Books a Orion.
Emily je nejlépe známá svými živými a pestrými zobrazeními zvířat v předškolním a novodobém formátu. Ona ilustrovala nejprodávanější první sérii Buggy Buddies, publikovanou Campbell, která se stala nezbytností pro každou kočárku a kočár. Její knihy byly vybrány pro zařazení do balíčků BookTrust's Bookstart ve Skotsku i Anglii; a v poslední době byla Emily potěšena, že obdržela dopis od Dolly Parton, že jedna z jejích knih bude obsažena v ikoně Country Imagination Library, která se snaží zlepšit vzdělávací příležitosti pro děti v Severní Americe a Velké Británii.

Emily stále žije v Brightonu, kde pracuje ze slunečného studia v jejím domě a každodenně přináší nové zvířecí postavy.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Bolam Emily'
Dnes je 24.04.2024
Před 57 lety se narodil(a) Dvořáková Miroslava
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno