Obsah: Pekelná síra

Pátá kniha série Pendergast.

Za dveřmi skvostného sídla v Hamptonu objeví zvláštní agent FBI Pendergast příšerný zločin, hrůzná jatka zdánlivě nadpřirozeného původu. Doutnající ostatky nechvalně proslulého uměleckého kritika Jeremyho Grovea a roztavený kříž, kterým mu ocejchovali hruď, se našly v zamčené a zabarikádované podkrovní místnosti. Otisk kopyta na prknech podlahy a zápach pekelné síry připomínají hrůzostrašné legendy o těch, kdo uzavřeli smlouvu s ďáblem. Pendergast ve spolupráci s policisty Vincentem D'Agostou a Laurou Haywardovou pročesává New York v naději, že najde jednoduché vysvětlení: zloduchem je jen člověk. Ale jejich hledání je vede přes exkluzivní kluby a luxusní ateliéry na Manhattanu až do rozpadajícího se, pověstmi opředeného hradu na italském venkově, kde před třiceti lety čtyři muži kouzlem přivolali něco... nepopsatelného.
Frustrující vraždy, starý mystický rituál a konspirace, která se týká celé zeměkoule, s kořeny v renesanční Florencii. Pokud se vám líbila Šifra mistra Leonarda, zamilujete si Pekelnou síru. Pendergast je úplný poklad. Vezměte ostrovtip Sherlocka Holmese, okořeňte domýšlivostí Trevanianova Nicholaie Hela, přidejte špetku dokonalého chuti - kulturní, nikoli kulinářské - Hannibala Lectera a máte Pendergasta.
Román Pekelná síra dvojice Preston a Child má v sobě mrazivé napětí a značku puntičkářského bádání a smyslu pro detail. Autoři - a také Pendergast - prožívají doposud nejnebezpečnější a nejnapínavější dobrodružství.
Vytvořil: Mady
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Pekelná síra
Dnes je 18.04.2024
Před 111 lety se narodil(a) Steinberg Werner
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno