Obsah: Lásku, ne válku

Mladá Paxton opouští po neradostném dětství bigotní jižanskou Savannu a odchází do myšlenkově volnějšího a zajímavějšího prostředí univerzity v Berkeley. Paxton se tam seznámí se studentem práv Peterem a prožije s ním hluboký a dlouhotrvající milostný vztah. Začnou spolu žít, řeší problémy Peterovy lehkomyslné sestry Gabby a plánují společnou budoucnost včetně svatby, jakmile Paxton dokončí studia žurnalistiky. Do jejich životů však tragicky zasáhnou historické události a politická situace ve Spojených státech. Peter je pár dnů před vypršením své branné povinnosti odveden a poslán jako voják do Vietnamu, odkud se už nikdy nevrátí...
Pro mladičkou novinářku znamená snoubencova smrt hluboký otřes. Paxton přestává věřit ve smysluplnost své práce, cílů, celého života. Odchází ze školy a láme si hlavu množstvím otázek. Proč se to stalo? Proč ve Vietnamu denně umírají desítky chlapců, jako byl Peter? Má tahle válka nějaký smysl? Za co ti mrtví položili život?
Paxton se nakonec odhodlá ke kroku, který rozhodne o její budoucnosti - nechá se vyslat jako zvláštní zpravodaj do válkou zmítaného Saigonu. Po prvním křtu ohněm se z nezkušené dívky stává ostřílená a schopná žurnalistka, která zachycuje válečné utrpení sice objektivně, ale s pochopením pro zoufalé obyvatele, vyděšené vojáky a zpustošenou zemi. Paxton se dostává do množství nebezpečných situací, ale nachází i přátelé na celý život... , který zde ovšem nebývá příliš dlouhý. Dokáže se Paxton znovu zamilovat, v zemi, kde nikdo neví, zda se dožije příštího rána?
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 23.04.2024
Před 93 lety se narodil(a) Pilař Radek
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno