Obsah: Císař : Pole mečů

Třetí kniha tetralogie Císař.

Pole mečů je třetím dílem čtyřdílné historické ságy Conna Igguldena o životě, bojích, láskách a přátelství římského státníka a vojevůdce Gaia Julia Caesara (100 až 44 př. n. l).
Julius, jak ho autor ve své knize nazývá, je na prahu svých třiceti let zmítán nespokojeností nad tím, co až dosud dokázal, nebo spíš nedokázal. Chtěl by dobývat svět a místo toho tráví svůj život jako prétor v Hispánii. Něco musí změnit, a tak kandiduje na konzulskou hodnost a zahajuje novou životní etapu, v níž ho jeho neutuchající ctižádost zavede až na místa, která jsou pro kultivovaný antický svět divočinou - do zaalpské Galie a posléze až na okraj tehdejších map, do Británie. Nové kraje se mají stát podle jeho plánů jedním velkým úrodným polem pro římské osadníky. Galie se však doslova stává polem rodícím meče, které proti římské nadvládě bez ustání pozvedají galské a germánské kmeny.
Římská republika prožívá své poslední dny ve znamení intrik mocných a nepokojů spodiny. Je to doba prvního triumvirátu, spolku mezi Caesarem, Pompeiem a Crassem, doba, kdy přežít je jistým druhem umění. Přesto se i v tomto neklidném a nebezpečném světě najdou okamžiky pro lásku a věrná přátelství, ale i chvíle plné otázek po smyslu dobyvačných válek a pochybností, zda cena, kterou člověk musí platit za ukojení své ctižádosti, nebývá nakonec příliš vysoká.
Před čtenářem se, obdobně jako v předchozích dílech, rozvíjí část životního příběhu mimořádného muže, v němž se historicky doložené události misí s autorovou fantazií. Dramatická dějová linka je obohacena drobnokresbou každodenního života obyvatel z nejrůznějších koutů Caesarova antického světa, ať už jsou to legionáři, řemeslníci, galští náčelníci nebo krásné římské kurtizány.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 24.04.2024
Před 124 lety se narodil(a) Goudge Elizabeth
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno