Obsah: Hledání lásky

Vanda Sudburyová a hrabě Robert Cunnigham spolu vyrůstají od dětství jako nejlepší přátelé. Znají své chyby i přednosti a často se hašteří jako sourozenci.
Do jejich přátelství zasáhne Vandin otec, který chce oba mladé lidi přimět, aby se vzali. Vanda s Robertem jsou zděšení. Robert má Vandu rád jenom jako sestru, a navíc je přesvědčený, že by se do dívky tak tvrdohlavé a energické nikdy nemohl zamilovat. Ani Vanda si neumí Roberta představit jako svého budoucího manžela.
Oba mladí lidé se chtějí vyhnout sňatku za každou cenu, a proto se rozhodnou utéci z domova. Nejdříve se zastaví ve Francii, kde se právě koná světoznámá výstava, a zavítají i na novou atrakci - Eiffelovu věž.
To je ale jenom první z řady společných dobrodružství, mezi něž patří i jízda Orient Expresem do Vídně nebo výlet do romantických Benátek.
Cestou se o sobě dozvídají věci, o nichž předtím neměli tušení. Robert poprvé pozná, jak vypadá spalující žárlivost, a začne se na Vandu dívat úplně jinýma očima. A když se spolu nakonec ocitnou v Řecku a navštíví chrámy zasvěcené bohům lásky, už v sobě navzájem ani v nejmenším nevidí bratra a sestru.
Jejich štěstí však ohrozí tragická událost, která oba mladé lidi málem navždy připraví nejen o jejich lásku, ale i život.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 24.04.2024
Před 124 lety se narodil(a) Goudge Elizabeth
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno