Obsah: Železný meč a zlatá ratolest - Kronika země Bójů II.

Tisíciletá epopej Anny Bauerové z pradávné historie Kronika země Bójů pokračuje knihou Železný meč a zlatá ratolest. Jsou to tři příběhy o lásce a válce.
První se odehrává na začátku markomanských válek, kdy římské legie na severní hranici impéria zdecimoval mor. Kmeny žijící ve středu Evropy překročily Dunaj. Císař Marcus Aurelius od začátku této dlouhé nerozhodné války usiloval o vytvoření nové římské provincie na území Čech a Moravy, která by se stala zárukou míru a rozkvětu celého podunají. Při svých cestách hraničními horami na jihu Čech poznal krásnou Královnu havranů, podle které je nazván druhý příběh knihy.
Tato dívka ze starého keltského rodu se stala Markovou vytouženou láskou S ní, daleko od úkladů a závisti Říma, byl šťastný. Zda se však Markovi podařilo nastolit mír a jakou roli v tom sehrál císařův syn Commodus, to prozradí Královna havranů až na konci svého vyprávění.
Také třetí příběh se odehrává v době ničivých válek, kdy největším postrachem Evropy byl Attila, Bič Boží. Území Čech bylo tehdy jedním z mála míst, kde nezuřila nejkrutější válka a kde lidé nacházeli útočiště pro svojí lásku a štěstí. Přesto právě odtud se vydá mladá dívka Otra až k řece Sekvaně, kde žije kmen Parisiů, aby našla svého zrádného milence, a setká se s ním za okolností naprosto nečekaných…
Vytvořil: Roman
Upravil: janajau
Zdroj: anotace z knihy Železný meč a zlatá ratolest - Kronika země Bójů II.
Dnes je 19.04.2024
Den 200. výročí úmrtí Byron George Gordon
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno