Obsah: O...jako obviněný

Patnáctá kniha série Kinsey Millhoneová.

Jednoho pondělního rána zazvoní telefon. Ze sluchátka se ozve muž, podle hlasu obchodník. A skutečně. Živí se tím, že vyklízí opuštěná skladiště a vše, co v nich najde, rozprodává na veřejných aukcích. A před týdnem se mu dostalo do rukou několik objemných lepenkových krabic, z nichž jedna byla plná dokumentů, zápisníčků a dalších materiálů, na kterých se na všech skvělo Kinseyino jméno. Tyto vzpomínky na dětství a dávná léta nabídne Kinsey za pouhopouhých třicet dolarů k odkoupení.
A třebaže si Kinsey na podobné věci nikdy nepotrpěla, se svou vrozenou zvědavostí nic nenadělá. Proto souhlasila, že se s neznámým mužem sejde. Nakonec ji to stálo dvacet dolarů. (Je možná zvědavá, ale nemá peněz nazbyt, takže vždycky ráda smlouvá. )
Mezi těmi roztodivnými předměty Kinsey nejvíce zaujme jeden dopis. Dopis, který měla dostat, ale nikdy nedostala. Po jeho přečtení přehodnocuje okolnosti rozpadu svého prvního manželství... čest svého prvního muže... a také téměř zapomenutou, leč nevyřešenou vraždu.
A opět se dostává do ohrožení života.

O... jako obviněný, další kniha o Kinsey Millhoneové, která se s námi již po patnácté vydává na výpravu za poznáním temných stránek lidské duše.
S osobním životem Kinsey Millhoneové se čtenáři seznamovali zatím jen krůček po krůčku, v náznacích a sporadicky. Zkrátka jen tak na okraj. Známe ovšem tetičku Gin, která Kinsey vychovávala, poznali jsme také jejího druhého manžela, jenž ji opustil, a tak trochu i ztracené příbuzné žijící nedaleko na kalifornském pobřeží. O kom však dosud nepadla ani zmínka, to je Kinseyin první manžel. Jenže přišel čas na změnu. A proto je O... jako obviněný jakousi sondou do Kinseyiny minulosti.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 27.07.2024
Před 100 lety se narodil(a) Havel Jiří
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno