Obsah: Polibek v poušti

Hrabě z Brackenu se setkává se svým starým dobrým přítelem z armády, kapitánem Charlesem Kenwoodem. Právě se vrátil ze Sýrie, kde se seznámil se šejkem Abú Hamídem, majitelem arabských plnokrevníků, nejkrásnějších koní, jaké kdy hrabě viděl. On i Charles by od šejka rádi nějaké koupili, ale beduínský vládce trvá na své podmínce: prodá je jen tehdy, když mu hrabě přivede anglickou královskou princeznu, aby ji mohl uvítat jako svého hosta. Šejk si tak chce zajistit obdiv, úctu a respekt všech pouštních kmenů.
Hrabě s Charlesem vymyslí plán, jak šejkovi splnit jeho přání - jen s tím rozdílem, že princezna nebude opravdová. Kde však najít ženu, která by ji dokázala úspěšně sehrát?
Charles nakonec přijde s nápadem: jako falešná princezna s nimi může jet Vanda, jeho hezká sestra.
Hrabě má však pro svůj odjezd z Anglie ještě další pádný důvod. Irene, lady Granthamová, ho tak nevybíravě nutí přiznat jejich milenecký poměr, aby ho donutila ke sňatku, až je hrabě zcela znechucen.
Charlesovi nedá žádnou námahu Vandu přemluvit k dobrodružné cestě. Už proto, že sama je zanícenou obdivovatelkou koní a touží vidět pravé araby. A tak se všichni tři brzy nalodí na jachtu hraběte a vyrazí do Sýrie.
Šejk jim připraví skvělé uvítání a Vanda je v roli princezny dokonalá. Dokonce až příliš, protože tak vzbudí zájem jiného šejka, Abú Hamídova starého nepřítele, a ten ji unese.
Sen o nádherných koních se rozplývá a místo toho přichází nebezpečí, při němž mohou přijít nejen o vyhlídky na úspěch, ale dokonce i o život. Vanda se ocitá v přímém ohrožení. Teprve tato situace však odhalí pravé city. Podaří se hraběti zachránit ženu, kterou opravdu miluje? A vrátí se do Anglie s prázdnou, nebo získají vytoužené a obdivované koně?
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno