Obsah: Modré zlato

Druhá kniha série Akta NUMA.

Kdo je záhadná bílá bohyně? Jsou mlhavé náznaky o existenci domorodého kmene na neuvěřitelně vysokém stupni technologického vývoje, které přicházejí z hloubi venezuelských deštných pralesů, nepodloženým mýtem, nebo mají reálný základ? A Modré zlato, objev, který by dokázal výrazným způsobem změnit život lidského pokolení - patří i on do oblasti legend, nebo lze uvažovat o jeho využití? A co vlastně přesně obnáší?
Trvá dlouho, než se Kurt Austin a jeho věrný společník Joe Zavala na stopu těchto tajemství narazí. Rutinní mise NUMA je přivedla do Mexického zílivu zkoumat záhadná úmrtí velryb. Na místě nepříliš vzdáleném se zatím jiný dvoučlenný tým NUMA snaží přijít na stopu nebezpečným biopirátům, snažícím se získat pro své cíle výsledky tajného lékařského výzkumu. To oni se poprvé setkávají se zmínkami o tajemné bohyni a záhadném amazonském kmeni. Když si Austin a Zavala dají jejich poznatky do spojitosti s vytrvalými snahami připravit je u mexického pobřeží o život, svitne jim, že všechno souvisí se vším.
Potrvá však ještě nějakou dobu, než se oba hlavní hrdinové prosekají nejen amazonskou džunglí, ale především předivem vražd, zrádných intrik a vydírání v globálním měřítku, a stanou tváří v tvář nebezpečnému nepříteli. Šílenému miliardáři nejde o nic menšího než o ovládnutí světových zásob „modrého zlata" - pitné vody - a sražení civilizace na kolena. NUMA je tu jako vždy od toho, aby mu v tom zabránila...

Teprve nedávno, po dlouhé a nepřetržité řadě bestsellerů, poslal Clive Cussler do výslužby svého letitého hrdinu Dirka Pitta a povolal do zbraně jeho kolegu z NUMA Kurta Austina. Podobně jako v prvním románu nové řady Akta Numa i zde přizval ke spoluautorství přítele Paula Kemprecose. To jsou však jediné změny, jakých jeho tvorba doznala. Jeho romány jsou i nadále nabité rušným dějem, záhadami, které až ultramoderní technologie zbavují mystického rázu, vtipem i napětím. Je to zkrátka opět ona typická jízda na cusslerovské horské dráze, kterou si oblíbily miliony čtenářů na celém světě.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 73 lety se narodil(a) Lemaitre Pierre
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno