Obsah: Chopinův rukopis

Harold Middleton viděl na vlastní oči zvěrstva páchaná v bývalé Jugoslávii. Beznadějná snaha vypátrat válečné zločince a vydat je spravedlnosti ho však připravila o iluze, a tak se dnes věnuje sběratelství a ověřování pravosti hudebních rukopisů. Jeden z nich, partitura skladatele Frederyka Chopina, však skrývá tajemství, které může ohrozit životy tisícovek Američanů.
Middleton odváží partituru z Polska k analýze a ani v nejmenším netuší, že se právě stal terčem vražedné štvanice. Je obviněn z vraždy, pátrají po něm federální agenti, pasou po něm hrdlořezi. Největší hrozbu však představuje temná postava z Middletonovy minulosti: záhadný muž, jenž si říká Faust...
Román Chopinův rukopis je dílem patnácti spisovatelů, kteří patří k nejlepším světovým autorům thrillerů. Základní obrysy vtiskl příběhu Jeffery Deaver, jenž napsal úvodní a dvě závěrečné kapitoly, ovšem jinak ponechal zcela volnou ruku spoluautorům. Ti měli za úkol navázat na předchozí text „svou" kapitolou a posunout děj o něco dále. A pokud se tohoto úkolu zhostily veličiny jako kupříkladu Lee Child, James Grady, Joseph Finder nebo Lisa Scottoline, nemohl být výsledek jiný než strhující.
 Spoluautoři:
S. J. Rozan
Jeffery Deaver
Lisa Scottoline
James Grady
Lee Child
David Corbett
Joseph Finder
David Hewson
Peter Spiegelman
Erica Spindler
John Ramsey Miller
P. J. Parrish
Jim Fusilli
John Gilstrap
Ralph Pezzullo
 
Vytvořil: Nemo
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Chopinův rukopis
Dnes je 23.04.2024
Před 133 lety se narodil(a) Field T.R.
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno